Olin käymässä mökillä, ja kun ilmat nyt on noinkin kylmät, jätin konnan kotiin. Lähdettiin iltapäivällä, kun konna jo nukkui. Latasin sille aika kasan ruokaa odottamaan seuraavaa aamua, hain oikein ulkoa ruuat, kun voikukat ei nahistu niin nopsaan kuin salaatti. Lämpölampussa on ajastin, ja sen alle konna löytää kyllä itsekin herättyään. Takaisin tulin sitten seuraavana iltana, konnan ollessa jo (taas) nukkumassa.
Kotona mua odotti Marttyyri. Ilmeisesti konna oli vaan nukkunut koko ajan mun poissaollessa, ainakaan mitään pahanteon merkkejä ei ollut näkyvillä eikä ruokaakaan oltu oikein syöty (vaikka useinkin tippuu päivän ja yön yli nukkuneet sapuskat ennen kuin tuoretta saa eteen). Nostin konnan omaan koppaansa nukkumaan, kun tulin kotiin, ihan jo tsekkausmielessä, että kaikki on ok. Kyllä se siinä heräsi, mutta murjotti. Yleensä koppaan päästyään se alkaa kaivamaan itselleen poteroa tai etsii kuumeisesti ulospääsyä tai nukahtaa saman tien, mutta eilen illalla se jäi sinne vaan kököttämään. Ei räväyttänyt eväänsäkään, mutta ei kyllä nukkunutkaan. No, mä sanoin "hyvää yötä" ja laitoin kannen kiinni, kaipa se siellä sitten jossain kohtaa oli unen päästä saanut kiinni.
Nostin sen aamulla lämpölampun alle ja jatkoin uniani. Kun sitten nousin ylös, oli konna kilvessään siellä lämpölampun alla. Meillä ei yleensä oleilla kilvessä kuin puhtaasti murjotustarkoituksessa. Konna reipastui kyllä huomattavasti, kun sai tuoretta ruokaa eteen, ja sitten laitoinkin sen kylpyyn. Nyt kun olen tässä tovin ollut ja jutellut ja paijannut, alkaa murjotuskin loppua. Mutta kaikesta päätellen Joomo haluaa palvelua heti aamusta, kaikki muu lasketaan vaan luokaan "tyhmä leikki", ja siitä muistutetaan pitkään. Huoh.